De GBGV

De Grand Basset Griffon Vendéen (GBGV) is een franse jachthond en wordt nog als zodanig gebruikt in een meute. Wij zoeken dan ook de omheinde losloop gebieden op om de veiligheid voor onze honden te garanderen. Of er moet een plek zijn zonder wild die overzichtelijk is. De jachtdrift zit in het ras en daarom kan de GBGV niet overal los lopen. Dat is wel iets om rekening mee te houden. Onze meiden kunnen onderling makkelijker ergens los lopen dan samen met een groep jagende honden. Dan gaan ze samen in de meute aan het werk!

De GBGV zijn sociaal naar andere dieren, maar ook naar mensen en kinderen zijn ze vriendelijk. Bezoek krijgt een kwispeldansje en piepconcert en een heleboel kusjes als ze gezien worden. Vedette is soms wat overenthousiast en haalt er een speeltje bij, terwijl Lutèce maar knuffelt knuffelt en knuffelt en Louve wacht haar kans af tot ze op schoot kan kruipen om haar liefde te geven.

De GBGV verhaart niet echt, maar heeft een plukvacht. Dat betekent dat de hond ongeveer twee tot drie keer per jaar getrimd moet worden. De vacht blijft ook steeds weer veranderen qua kleuren. Vedette, Lutèce en louve zijn allen driekleuren, maar allemaal net even anders. Lutèce is voornamelijk wit, met bruin op haar voorlijf en zwart op haar achterlijf. Vedette heeft een blond/oranje hoofd en op de rest van haar lijf zit zwart, wit, bruin, rood en grijs door elkaar. Ze had in het nest als bijnaam Zwartkopje. Van dat zwarte kopje is niets meer over.  Haar moeder is ook een driekleur, maar op een hele andere wijze. Hieronder een foto voor het verschil: puppy Vedette met Mama Lune

Louve heeft een hele mooie stugge vacht, bruin met zwart door elkaar. Ook zijn er van alle bovengenoemde kleuren ook tweekleur combinaties te vinden.

Voor onder andere gezondheid en meer informatie over de Grand Basset Griffon Vendéen (GBGV) verwijs ik u door naar de site van de rasvereniging  //www.griffonvendeenrasvereniging.nl/